Home »

Brăila: Navele de pasageri 'Lacu Sărat' şi 'Chira Chiralina' îşi reiau cursele de agrement pe Dunăre

Brăila: Navele de pasageri 'Lacu Sărat' şi 'Chira Chiralina' îşi reiau cursele de agrement pe Dunăre

Brăila: Navele de pasageri 'Lacu Sărat' şi 'Chira Chiralina' îşi reiau cursele de agrement pe Dunăre
 

Navele de pasageri "Lacu Sărat" şi "Chira Chiralina", destinate transportului de persoane în regim de agrement, îşi reiau, începând de săptămâna aceasta, cursele pe Dunăre, după cum a informat luni primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Primarul Dragomir a făcut precizarea că deplasările pe Dunăre cu navele "Lacu Sărat" şi "Chira Chiralina" se vor efectua până în apropierea Podului Suspendat peste Dunăre, cu menţiunea că "nu se va putea intra în zona de protecţie stabilită pentru lucrări".

"Plimbări pe Dunăre către Pod. Prima cursă de agrement cu nava Lacu Sărat va fi sâmbătă, 14 mai, în intervalul orar 9.30 - 13.30. Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate va fi de 30 pasageri şi cel maxim permis de 90 pasageri, iar preţul este de 15 lei/persoană. Cursele cu nava Chira Chiralina vor începe din 19 mai, iar preţul va fi de 20 lei/persoană. Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate va fi de 17 pasageri iar cel maxim permis de 25 pasageri. În paralel se pot face şi curse în regim de închiriere. Înscrierile pentru cursele de agrement pe Dunăre se fac de luni până joi, între orele 8,30 - 16,30 şi vineri între 8,30 - 12,00, pentru săptămâna respectivă, la telefon/fax 0239/613.654, telefon mobil 0753/095.046 sau prin email: stplcap@yahoo.com", a scris Dragomir pe contul personal de Facebook.

 


Sursa foto: Primăria Brăila


Nava de pasageri "Lacu Sărat" a fost construită în anul 1990, în Şantierul Naval Brăila şi se află în administrarea Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, serviciu public din cadrul Consiliului Local Municipal Brăila. Deşi reparaţiile au fost finalizate în 2019, nava nu a putut circula în anul 2020, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, iar anul trecut a circulat cu număr redus de pasageri.

Nava "Chira Chiralina" a fost construită cu fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, valoarea totală de realizare a şalupei fiind de 975.000 lei, dintre care 907.500 lei reprezintă fonduri europene, iar 67.000 lei contribuţia Primăriei Brăila, de la bugetul local. Nava are o lungime de 16 metri şi a fost lansată la apă în iunie 2020. Şalupa a fost botezată "Chira Chiralina" în amintirea "femeii simbol" a Brăilei, făcută celebră de Panait Istrati în operele sale.

AGERPRES/(AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

2022-05-09 15:06:59
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!